Deze maand gaan we voor de derde keer samen naar India. Dit seizoen hebben we een extra reis gepland om eerder in het proces betrokken te zijn voor zowel nieuwe ontwikkelingen S18 als productie opvolging W17.
Inpakstress kende ik voorheen niet totdat ik op reis moest en een dochter had. Alle wassen moeten gedaan worden, bedje verschoond, tas klaar en s avonds stond ik nog potjes groente te pureren voor die kleine. Nee nix laten we aan het lot over en alles moet tot in de puntjes. Altijd een challenge om alles in je handbagage te proppen. Want naast zomerse kleding moeten natuurlijk ook de kleurkaarten, samples en nieuwe ontwikkelingen mee…

En there we go! Vroeg uit de veren die vrijdagochtend op pad naar Düsseldorf. Eenmaal in het vliegtuig realiseren we ons hoe bijzonder het is dat we gewoon weer voor ons eigen label naar India vliegen en raken we niet uitgepraat over al onze plannen… Even een extra besef dat reizen ook hiervoor goed is omdat samen weg uit de dagelijkse routine zorgt voor out of the box denken waaruit vaak de beste ideeën ontstaan.

Na een reis van 20 uur met 2 tussenstops komen we aan op onze bestemming. Het is er bloedheet, 42 graden! We worden direct een warm welkom geheten door onze agenten die vol trots ons staan op te wachten op het vliegveld. Prachtig om te zien dat SKURK ook hun passie is geworden. We worden door onze agenten naar het hotel gebracht waar we ons opfrissen voordat we op pad zullen gaan. We vullen onze magen met overheerlijke Butter Chicken en Naan (wat we uiteindelijk 3 dagen eten, verslavend lekker!) en gaan naar onze eerste afspraak met onze leverancier. Ondanks de hitte Kippenvel als daar een rekje aankomt met SKURK ontwikkelingen!

Dag 1 zit erop en wij hebben wel een biertje verdiend. Helaas heeft de minister net een regel in het leven geroepen dat hotels aan de weg geen alcohol meer mogen schenken. 50 Meter verderop wel. Laat ons hotel zich nou net aan deze weg bevinden en onze agenten precies weten wat we nodig hebben. Flesjes Kingfishers worden geregeld en naar onze kamer gebracht. Een geluksmomentje wat we onwijs kunnen waarderen!

De volgende dag hebben we een druk programma. 2 Afspraken met leveranciers, een bezoek aan de fabriek en het printhuis. Erg interessant te zien wat er wel en niet kan. Wij zijn altijd opzoek naar een unieke combinatie van verschillende technieken qua prints maar dit is niet altijd mogelijk zoals we daar ter plekke kunnen zien. Na een lange dag eten we nog wat in het hotel (Wat zou je verwachten?) en drinken we afsluitend een Kingfisher op onze kamer.

De volgende dag is het tijd om uit te checken. Wat vliegt toch altijd die tijd! Het is de laatste dag van onze trip met op de planning een leveranciersbezoek en een bezoek aan het dying huis. Bij de leverancier zien we de eerste ontwikkelingen voor de zomer en de outcome van de kleuren die we bedacht hebben, heel cool! Altijd nog een grote puzzel om alles te fine tunen maar dit vinden we zelf het leukste onderdeel van onze job. Daarna volgen we winter op wat momenteel in productie is. Onder andere de posities van de prints worden besproken en alle details van de styles. Style voor style lopen we alles door. Je merkt dat de leveranciers vaak een andere interpretatie hebben dan wij dus een niet te missen onderdeel tijdens deze trip. Het bezoek aan het dyinghouse is ook erg interessant. We zien verschillende soorten processen betreft wassingen waaronder de vintage wassingen die we vaak gebruiken voor SKURK. We zien dan ook welke wassingen in combinatie met prints wel en niet mogelijk zijn.

Moe maar zeer voldaan van deze fantastische productieve reis zitten we terug in het vliegtuig. Wat hebben we in 3 dagen weer veel kunnen aftikken en wat zijn we weer een hoop wijzer. Het is een geruststelling met eigen ogen gezien te hebben dat de productie voor W17 volgens planning loopt, ondanks de buffer in tijd die we zelf altijd inplannen. Fijn te merken dat er aan de andere kant van de wereld ook focus is op SKURK en alle nieuwe ontwikkelingen voor al onze mensen helder zijn. Nu met gierende bandjes naar man en dochter!

Marlou

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.