Je kind leren omgaan met geld

Aangezien scholen gesloten blijven zijn we als ouders gezegend met een unieke kans om meer quality time met onze kinderen thuis door te brengen. Laten we eens kijken naar een paar nuttige tips over hoe om te gaan met geld. De basisscholen bereiden de kinderen hier niet voldoende op voor. Dit terwijl de huidige coronatijd laat zien dat sparen voor de regenachtige dagen in het leven belangrijk is. Vragen als “hoe ga ik om met (zak)geld” en “wat is mijn (zak)geld waard” kunnen nu beantwoord worden. Ofwel deze tijd kunnen we gebruiken om de waarde van geld bij te brengen. Dit levert onze kinderen een voorsprong op in het leven.

  1. Wat is essentieel en wat niet:  als volwassenen moeten we ons eigen koopgedrag in de gaten houden om het goede voorbeeld te geven. Nu Nederland te maken heeft met een lockdown is dit een goed moment om te prioriteren tijdens het boodschappen doen. Geef je kind een budget mee als hij/zij de supermarkt binnen stapt. Dit levert nieuwe inzichten op. Ook over wat het zakgeld daadwerkelijk waard is.
  2. Er moet geld verdiend worden:  betrek kinderen bij de klusjes die bij hun leeftijd passen en betaal hen daarvoor. Moedig ze aan om een ​​deel van dit geld te gebruiken voor eerste levensbehoeften. Door geld te verdienen leren ze geld en de producten die ze kopen te waarderen.
  3. Een pot om te delen:  delen, zorgen en doneren is wat deze wereld mooi maakt. Laat uw kind de vreugde ervaren van het geven als hij/zij nog jong is. Moedig je kind(eren) aan om een ​​deel van het zakgeld te sparen of te doneren aan een goed doel en/of om een vriend in nood te helpen. En geef zelf uiteraard het goede voorbeeld.
  4. Starten met bankieren:  je moet je kind(eren) begeleiden en bijstaan ​​om de (on)mogelijkheden bij een bank volledig te begrijpen. Laat de kinderen kennismaken met de basisprincipes van bankieren, denk aan geld storten en opnemen.
  5. Bewust duurzaam : het kopen van producten waarvan bekend is dat ze lang meegaan en duurzaam zijn is een manier om geld te besparen. Bijvoorbeeld het kopen van kleding gemaakt van biologisch katoen. Maak je kind(eren) bewust bewust van duurzaamheid en wat dit betekent voor de wereld om ons heen.

Laten we een generatie bewuste consumenten, slimme spaarders en gulle gevers grootbrengen!

hoe leer ik de kinderen de waarde van geld
Kinderen leren omgaan met geld. Wat is de waarde van mijn zakgeld?
De waardering van www.skurk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 254 reviews.