Geef je jouw kind het beste van alles?

Tegenwoordig besteden we als ouders veel tijd, aandacht en geld aan het opvoeden van onze kinderen. We zijn geobsedeerd in het volgen van de ontwikkelingen die onze kinderen doormaken. We volgen hen op de voet om waar nodig bij te kunnen sturen. Dit om ervoor te zorgen dat ze zelfverzekerd zijn/worden.

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de kleding die onze kinderen dragen. De kinderen zijn vaak netjes gekleed en zijn daarmee een spiegel van onze persoonlijkheden. Maar wie van de ouders besteedt aandacht aan het label in de kleding van onze kinderen? De meeste kinderkleding is gemaakt van synthetische stoffen of synthetische mengsels. Synthetische weefsels kunnen worden beschouwd als plastic gemaakt van chemisch verkregen vezels. Veel voorkomende synthetische stoffen die gebruikt worden in kinderkleding zijn polyester, nylon enz.

Van synthetische stoffen is bekend dat ze gezondheidsproblemen veroorzaken. De kinderhuid is aanzienlijk dunner en absorbeert daardoor de stoffen makkelijker. Dit kan o.a. leiden tot huiduitslag, allergieën, ademhalingsstoornissen, en auto-immuunziekten.

Afgezien van de gezondheidsrisico’s duurt het lang voordat synthetische kledingstukken volledig zijn afgebroken. Dezelfde stoffen zijn ook verantwoordelijk voor de vervuiling van het water omdat schadelijk afval van het productieproces hierin wordt weggespoeld. 

Wat kun je doen?

  1. Kies voor kinderkleding gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, zijde of wol;
  2. Koop kinderkleding (online) van biologisch katoen. Conventioneel katoen wordt verbouwd met behulp van chemische meststoffen terwijl biologisch katoen wordt verbouwd met behulp van natuurlijke landbouwmethoden.

Waarom is kinderkleding van biologisch katoen beter?

  1. Het is zacht en ademend waardoor het zeer comfortabel is voor kinderen om elke dag te dragen;
  2. Kinderkleding van biologisch katoen is zacht voor de huid en bevat geen schadelijke chemicaliën en kleuren;
  3. Het is niet alleen veiliger voor de kinderen maar ook beter voor het milieu.

Het jongenskledingmerk SKURK werkt met biologisch katoen. De combinatie van unieke designs, natuurlijke producten en betaalbaarheid maakt van SKURK een (online) kinderkledingmerk om in de gaten te houden. Kijk eens op Instagram voor inspiratie of naar deze video.

De waardering van www.skurk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 245 reviews.