Wat kunnen we doen met de kinderen tijdens corona

De nieuwe norm in de COVID-tijden gaat verder dan protocollen voor hygiëne en sociale afstand. Met de huidige maatregelen kunnen kinderen minder experimenteren omdat ze voornamelijk binnenshuis opgesloten zitten. We hebben vijf manieren opgesomd waarbij jouw achtertuin of het dichtstbijzijnde park al voldoende inspiratie oplevert voor leuke kinderactiviteiten. Wat te doen met de kinderen om te ontspannen in coronatijd (tips):

  1. Zorg voor de juiste hulpmiddelen : reisgidsen, kompassen, vergrootglazen enzovoorts zijn hulpmiddelen die je de kinderen kunt geven om te experimenteren en te ontdekken. Deze voorwerpen geven nieuwe inzichten en daarmee vertrouwen aan je kind. Vanuit deze inzichten willen ze de wijde wereld verder verkennen.
  2. Buitenactiviteiten dichtbij huis : je kunt het (t)huiswerk combineren met buitenactiviteiten. Door een simpele oefening als wandelen in de tuin/park en samen te praten ontwikkel je al het empathisch vermogen en de communicatieve vaardigheden van je kind. Geef je kind punten voor alle troep dat hij / zij uit de achtertuin en/of in het park opruimt. 
  3. Breng de natuur naar binnen : de metamorfose van een rups tot vlinder in een pot bestuderen. Als je geen vogels kunt kijken houd dan een kleine vogel voederhuisje. Bovendien is de natuur altijd al een onderdeel geweest van onze dagelijkse routines. De kleding die we dragen, de meubels die we gebruiken, het eten dat we koken, alles komt voort uit de natuur. Benut de extra tijd samen met je kind als een kans om het belang van duurzaam leven bij te brengen.
  4. Plezier met leren : leren kan altijd en overal. Prikkel de creativiteit van je kind met kunst en handarbeid. Wist je dat je van groenten en bloemen natuurlijke kleuren kunt maken en dit vervolgens kunt gebruiken om t-shirts in te kleuren.
  5. Dagboeken : moedig je kind aan om dagboekaantekeningen te maken. Laat het schrijven fantasierijk zijn. Help je kind met het opstellen van actiepunten bijvoorbeeld over het behoud van de natuur.

Laat ook je kind ideeën aanleveren voor activiteiten in de natuur zodat het tijdens de coronatijd voor iedereen leuk is.

kinderactiviteiten tijdens corona
De waardering van www.skurk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 245 reviews.