Leuke winteractiviteiten met kinderen

De winter is aangebroken! Wat te doen in de winter met kinderen. Nu met corona en de dichte scholen kunnen onze kleine ontdekkingsreizigers, en wij als ouders, wel wat afwisseling gebruiken. We hebben een paar ontzettend leuke activiteiten voor kinderen die je in de winter kunt doen., namelijk:

  1. Pak er een spannend boek bij : de winters zijn de beste tijd om lekker onder de dekens te kruipen. Pak er deze winter een spannend boek bij om voor te lezen aan je kinderen. Nu er tijdens coronatijd beperkte mogelijkheden zijn om buitenactiviteiten te ondernemen is lezen een uitstekende manier om tijd met de kinderen in te halen.
  2. Wandelingen en trektochten maken : het aangename winterklimaat in Nederland is perfect voor een natuurwandeling met de kinderen. De joggingbroeken in de laarzen, jas aan en hup tijd om een ​​glimp op te vangen van de trekvogels. Je in laagjes kleden is de beste keuze terwijl je je buiten overgeeft aan fysieke activiteiten. Zorg ervoor dat de kleding machinewasbaar en daarmee prima voor een wandeling door de natuur, vooral op modderige paden. Laat ze de unieke schoonheid van de winter ervaren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vieze kleren.   
  3. Het is tijd om te knutselen : gebruik je creatieve brein om het beste uit afval te halen. Terwijl je de garderobe aanpast op het seizoen pak je de versleten kleding bij elkaar en hergebruik je het om leuke dingen van te maken. Knip er stukken uit en zet ze in elkaar als een patchwork om een ​​quilt te maken. Betrek de kinderen bij deze activiteiten en laat hun fantasie de vrije loop. Uiteraard hoort daar een modeshow bij.
  4. Vliegeren : Trek je warme fleecevest en warme handschoenen aan en ga lekker naar het strand met de kinderen. Niet alleen is vliegeren leuk om te doen maar ook super leerzaam! Lekker uitwaaien met de kinderen op het strand met een vlieger in de lucht. In de winter zijn de stranden verlaten en is er meer dan voldoende ruimte om te vliegeren.
  5. Herbeleef de oude familierecepten : Ontdek de winterse familierecepten opnieuw en betrek de kinderen erbij. Bak heerlijke winterse lekkernijen en geniet samen van al het lekkers. Koop seizoensfruit en -groenten en leer de kinderen over het belang van het eten van lokale en seizoensproducten.

Vergeet niet tijdens de vakantie en de weekenden extra te genieten van de winterzon en het gezin.

De waardering van www.skurk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 254 reviews.