Thuiswerken met kinderen

Plots word je gedwongen om thuis te werken tussen de kinderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat dit werkt voor jou en je kind(eren)?

Werkende ouders stoeien net als ik om naast een efficiënte werknemer ook een aandachtige ouder te zijn. En om thuisonderwijs te geven.

stoere SKURK jongenskleding

Aanpassen aan het thuiswerken met kinderen

Gezien de omstandigheden moest ik een stap terug doen. Voor mij was de sleutel tot succesvol thuiswerken m’n kinderen te behandelen als m’n nieuwe collega’s. Ik probeer de nieuwe realiteit te omarmen in plaats van ertegen te vechten of er gefrustreerd door te raken, hoe uitdagend ook. En ik herinner mezelf eraan dat dit tegelijkertijd de kleine mensen zijn van wie ik hou. Niet een of andere nieuweling die was ingehuurd door een hotshot personeelsconsulent. 

Succesvol thuiswerken met je kinderen is een strijd, maar de volgende voorbeelden – en het advies van andere werkende ouders – hebben mijn ogen geopend in mijn eigen thuiskantoor. Hopelijk kan het ook andere werkende ouders helpen die worstelen met hun nieuwe kantoorgenoten. Oh ja en trek gemakkelijke kleren aan, dit geldt ook voor je kinderen. Een kinder joggingbroek is een musthave.

Belangrijke tips voor thuiswerken met kinderen

1.  Maak een tijdschema

Het opstellen van een schema is goed voor zowel kinderen als volwassenen. Ik heb gemerkt dat kinderen hunkeren naar vastigheden in deze tijd van onzekerheden en verbroken relaties met vrienden, familie en leraren. Bij ons thuis wordt de kalender weergegeven op een whiteboard in de keuken. Je kunt het ook op de ouderwetse manier opschrijven of uitprinten. Om een ​​rooster samen te stellen in een tijd van gesloten scholen is veel meer planning nodig. We hebben de hele week een paar virtuele lessen gepland waardoor het schema van de kinderen dagelijks varieert,

Onthoud dat onze schema’s in feite richtlijnen zijn. Kinderen hebben nog steeds veel vrije tijd nodig, ongeacht hun leeftijd.

2.  Beste tijd om een taak op te pakken

Als werkende ouder heb ik ook vastigheid nodig zodat ik mijn werkprioriteiten kan stellen. Het afwisselen van de grote projecten en kleinere taken vereist een groot organisatievermogen. Zeker tussen de huiswerkopdrachten door. Met kinderen thuis is het niet verstandig om grote projecten te starten voor de lunch. De hongerige blikken leiden tot onrust bij het nageslacht. In plaats daarvan bewaar ik de projecten die veel concentratie vereisen kort na de lunch op te pakken. Het tijdsblok is dan het langst onafgebroken. En als het tijd is voor mijn grotere projecten maakt mijn dochter tijd vrij voor het schrijven van dagboeken of verhalen.

3. Houd een takenlijst bij  

Net zoals werkende ouders een lijst met taken hebben die ze moeten uitvoeren helpt het als kinderen zelf een overeenkomstige lijst hebben. Met kinderen thuis, word ik een beetje gekweld als het gaat om het uitvoeren van meerdere taken. Lijsten, lijsten en lijsten staan ​​centraal. Ik heb altijd lijsten gebruikt maar in deze ongekende tijd moest ik op lijsten vertrouwen voor nagenoeg alles. Een paar van de lijsten bevatten taken die ik altijd al heb moeten doen: rekeningen betalen, saldi van creditcards bekijken en bankafschriften aan het einde van de maand controleren. Nu heb ik lijsten met extra taken zoals het aanmelden voor virtuele lessen van mijn kinderen.

4.  Maak tijd voor de lunch

Maak een lunchafspraak met je kinderen net zoals met je collega’s. Herinner je je die dagen op kantoor dat je ernaar uit keek om even weg te zijn voor een snelle hap? Wek dat gevoel weer op!  De lunch is een pauze om naar uit te kijken en het vervult ook de ouderlijke plicht in het voorzien van de kids in hun levensonderhoud. Om deze buitengewone tijd te vieren maak ik vaak speciale lunches voor mijn kinderen, zoals noedels met garnalen, of kaas quesadilla’s met verse guacamole. Ik herinner mezelf eraan dankbaar te zijn dat deze tijd mij is gegund. Thuis veel tijd doorbrengen met de kinderen is heftig op z’n tijd maar bovenal genieten van de momenten samen. Wanneer komt er weer zo’n kans?

5.  Ga voor een korte wandeling of sporten na de lunch

Na de lunch een korte wandeling maken of een spelletje buiten spelen kan een boost zijn voor jou en de kinderen. Een blokje om of krachtoefeningen in de speeltuin helpen mij om de dag door te komen.

6. Wees niet bang om de deur te sluiten

Voor mij is helemaal alleen zijn noodzakelijk als ik me wil concentreren en mijn gedachten naar een dieper niveau wil tillen. Dus van tijd tot tijd moet ik apart van mijn kinderen werken. 

Het is belangrijk om grenzen te stellen, want het is eigenlijk een goed voorbeeld voor je kinderen. Ze zullen begrijpen dat werk cruciaal is om de dingen die ze willen uit het leven te halen. Ook in deze bizarre tijd.

7. Beloon je kind

Kinderen hebben prikkels en beloning nodig net als echte werknemers. Als je kind om tijd op de iPad smeekt maak er dan een beloning voor wanneer ze bepaalde taken uitvoeren. Een uurtje intellectuele stimulatie voor een kind verdient een beloning van hersenloos amusement. Ze lachen en ontspannen met hun vrienden zij het virtueel waarbij de endorfines in hun hersenen vrijkomen om hen gelukkiger te maken.

Maar gezien de realiteit voor werkende ouders die te maken hebben met het feit dat zowel hun werk als hun kinderen thuis zijn kan het helpen om kinderen als collega’s te zien. Ik heb het idee omarmd dat mijn kinderen een vast gezicht zijn in mijn thuiskantoor. In tegenstelling tot collega’s laat je ze niet aan het eind van de dag achter. Het voordeel is dat een onverwachte knuffel eventuele ergernissen die je hebt over de huidige omstandigheden weg kunt nemen.

Hopelijk helpen een aantal van bovenstaande tips jou om de kantoortijd tussen de kinderen door te komen.

De waardering van www.skurk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 254 reviews.