Wat kun je doen met de oude kleren van je kinderen

Kinderen groeien snel op. Hoewel het een genot is om ze in een oogwenk groot te zien worden en grenzen te zien verleggen, het betekent ook dat ze snel uit hun kleren groeien. Hieronder geef ik tips over wat te doen met de oude kleren van je kind(eren).

  • Hergebruiken : Met enige creativiteit zul je zien dat kleding niet alleen bedoeld is om te dragen. Het kunnen ook grote deurmatten en badjassen zijn. Ieder huishouden heeft dit soort artikelen nodig. Hergebruik van oude kleding is de beste manier om een constante aanvoer te hebben van dingen die je nu eenmaal nodig hebt.
  • Creatieve hoed, kussenhoezen en meer : Stel je een quilt voor die gemaakt is van de lievelingskleding van je kind. Toch een mooi verhaal om te vertellen! Of een creatieve hoed, een boodschappentas, een kleurrijke zakdoek, kussenhoezen en ga zo maar door. Oneindig veel mogelijkheden om met oude kleding leuke andere producten te maken. Als je van rijgen en borduren houdt kunnen de favoriete kledingstukken van de kinderen jaren zichtbaar zijn en behouden blijven in jullie toekomstige kunstwerken. Kleding van biologische katoen is het meest duurzaam.
  • Poppen verkleden : Naast de hoop met oude kleren zal je kind ook veel knuffels en poppen hebben. Wat is er leuker dan het maken van kleurrijke kleine kleding voor de poppen en knuffels. En reken maar dat je kind weer meer interesse heeft om te spelen met de poppen en knuffels.
  • Doorschuiven naar familielid of vrienden : Bepaalde kleren hebben emotionele waarde en zijn daardoor te kostbaar voor hergebruik in andere producten. Daarnaast zullen bepaalde kledingstukken in goede staat zijn en kun je ze doorgeven aan je jongere broers en zussen of naaste familieleden of vrienden. Goed voor het milieu. Het jongenskledingmerk SKURK profileert zich met duurzame kleding zodat het meerdere seizoenen mee kan. Onder andere door het biologische katoen dat ze gebruiken en de dikte van de stoffen. Kijk eens op Facebook, Instagram of Youtube voor unieke en betaalbare jongenskleding.
  • Doneren aan kansarmen: Je zult niet altijd de tijd hebben om oude kleren te hergebruiken. Geef ze weg aan de behoeftigen en kansarmen. Eventueel betrek je je kind(eren) bij het doneren. Laat ze meedelen in de vreugde die dat geeft. Bedankt gulle gever!
De waardering van www.skurk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 260 reviews.